середа, 06 червня 2007 12:50

У голови "Газпрому" Алєксєя Міллера важка хвороба нирок

Голова найбільшої російської компанії - "Газпрому" Олексій Міллер вже декілька днів знаходиться в лікарні. З суботи Олексій Міллер госпіталізований через хворобу нирок і стан його важкий. Госпіталізація була плановою, але виникли ускладнення.

Якийсь час глава "Газпрому" повинен знаходитися під наглядом лікарів, сказав прес-секретар Міллера Сергій Купріянов.

До кінця тижня виконуючим обов"язки правління "Газпрому" призначений начальник фінансово-економічного департаменту "Газпрому" Андрій Круглов. На економічний форум в Санкт-Петербурзі, який пройде 8-10 червня і де Міллер заявлений як учасник, поїдуть, як і планувалося раніше, чотири з восьми зампредів.

Міллер не вперше відсутній через хворобу. У 2001 році в його відсутність розгорівся скандал: Петро Родіонов, який замінював його, затягнув рішення про викуп допеміссії "Сібура", і "Газпром" тимчасово втратив над холдингом контроль. Тоді це викликало хвилю чуток про можливу відставку Міллера, але пішов у результаті Родіонов.

Зазвичай Міллера замінював інший зампред правління - Олександр Ананенков. У цій якості він не раз вирішував газові проблеми з українським "Нафтогазом" в 2005 році, а в 2004 році домовлявся з керівництвом Exxon про співпрацю за проектом "Сахалін-1". За словами Купріянова, і Круглов на посаді в.о. не вперше.

Фінансист Круглов, якого вважають людиною команди Міллера, теж шість років пропрацював в мерії Петербургу. Правда, небагато пізніше за голову "Газпрому". Прийшов він туди в 1995 році. з посади економіста Dresdner Bank, а керував одним з відділів пітерського комітету із зовнішніх зв"язків вже після відходу Міллера з поста голови комітету (у 1997-2001 роках). У "Газпром" Круглов прийшло весною 2002 року, отримавши посаду начальника департаменту корпоративного фінансування і крісло в правлінні, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У голови "Газпрому" Алєксєя Міллера важка хвороба нирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі