субота, 03 березня 2007 18:36

У Голлівуді знімуть фільм про УПА

Книга про боротьбу УПА на Рівненщині "Гурби: квітень 1944 року" не тільки поповнила бібліотеку Конгресу США, але й стала відомою у столиці американської кіно індустрії - Голлівуді.

Як повідомили у прес-службі Рівненської облдержадміністрації, один із режисерів Голлівуда зателефонував до співавтора цієї документальної книги, заступника директора обласного краєзнавчого музею Ігоря Марчука і попросив його бути консультантом майбутнього фільму, який там зніматимуть за матеріалами книги.

Окрім Марчука автором книги є журналіст, редактор міської газети "Сім днів" Олег Тищенко.

Книга "Гурби: квітень 1944 року" розповідає про боротьбу УПА на Волині у роки другої світової війни, зокрема, про один з найбільших боїв в її історії з військами НКВС в районі урочища Гурби Здолбунівського району на Рівненщині. Тоді 5 тисяч бійців УПА, більшість з яких складали необстріляні і беззбройні новобранці, були оточені майже 30-тисячними військами НКВС. Внаслідок триденних боїв більшість повстанців загинули, а незначна частина їх прорвалася з оточення.

Нині на братській могилі, яку впорядковано на місці кривавих боїв УПА з каральними військами НКВС, встановлено пам"ятний знак. Тут же, у лісовому масиві, діє невеликий православний чоловічий монастир, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Голлівуді знімуть фільм про УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі