середа, 20 лютого 2008 20:38

У Голландії ув"язнених заспокоюють за допомогою запаху апельсинів.

Під його дією навіть закоренілі злочинці пом"якшують свою вдачу.

"Випробуванню апельсинами" відтепер піддаються ув"язнені в"язниці в місті Роттердам, багато хто з яких має не одну судимість за торгівлю наркотиками, пише газета The Telegraph. Як пояснили в органах пенітенціарної системи, запах апельсинів нагнітався в камери через систему вентиляції, після чого закоренілі злочинці ставали м"якими і слухняними.

Благотворний ефект виявився перш за все в зниженні кількості бійок серед сусідів по камері. "Дивно, але кількість колотнеч в камерах різко скоротилася і заспокійливих ліків ми тепер використовуємо на 10% менше", - коментує досягнення начальник в"язниці Херма Хєєстер.

Додамо, що Роттердам залишається кримінальним містом з високим рівнем злочинності, а більше половини арештів пов"язана з незаконним обігом наркотиків.

Нагадаємо, що по іншому шляху пішли американські поліцейські, які, навпаки, зосередилися на використанні найбільш неприємного запаху. Так, в 2003 році в повсякденну практику боротьби із злочинністю увійшов спеціальний репелент із запахом виділень скунса - одним з наймерзенніших ароматів, що важко виводяться.

"Це дивно, але працює чудово", - говорили поліцейські, що входять в особливий "скунсовий" взвод. Тепер за допомогою неймовірного смороду поліцейські "викурюють" з притонів наркоманів і повій. NEWSru.com.


Зараз ви читаєте новину «У Голландії ув"язнених заспокоюють за допомогою запаху апельсинів.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі