понеділок, 19 листопада 2007 13:52

У Голівуді екранізують апокрифічну історію Христа

Езотеричне і апокрифічне "Євангеліє епохи Водолія", присвячене легендам про юність Ісуса Христа, буде перетворене на однойменний кінофільм голівудським продюсером Уїльямом Сісом Кінаном. Його бюджет складе 20 мільйонів доларів, режисером стане австралієць Дрю Херіот, для якого це буде перша повнометражна ігрова картина. Вже почався кастинг акторів, причому їх підбирають не тільки у Голівуді, а й у Боллівуде: значна частина зйомок пройде в Індії. Прем"єра картини, яку продюсер бачить сумішшю з трьох жанрів, - фентезі, бойовика і пригод, намічено на 2009 рік.

"Євангеліє епохи Водолія" було вперше опубліковане у 1908 році американським проповідником на ім"я Леві Даулінг. Його книга тематично пов"язана з роботою російського журналіста Миколи Нотовіча, автора "Невідомого життя Ісуса Христа". Обидва письменники дотримуються ідеї, що Христос між 13 і 33 роками подорожував Азією, побував у Індії і  Тибеті, і його учення містить у собі елементи східного містицизму. Христос нібито вчився у індійських і тибетських мудреців, був супротивником розділення суспільства на касти.

У канонічних євангеліях немає відомостей про те, де і як провів свою юність і молодість Ісус. Ця лакуна породила безліч гіпотез.

Продюсер майбутнього фільму хотів би знімати цю картину, використовуючи ті самі технології, що й творці "Трьохсот спартанців". Сюжетом картини стануть мандри хлопця Ісуса і його зустрічі з трьома мудрецями-вчителями. У фільмі з"явиться і якась "юна і прекрасна принцеса", але її роль в історії не розголошується, повідомляє The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «У Голівуді екранізують апокрифічну історію Христа ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі