вівторок, 11 листопада 2008 12:33

У Французьких Альпах з"явилася площа Барака Обами

Жителі села Фарж у Французьких Альпах вирішили на свій лад відзначити перемогу Барака Обами на президентських виборах в США: вони привласнили сільській площі ім"я першого темношкірого американського президента.

Ініціатором цієї акції виступив мер Данієль Жюльє, який вже три десятки років керує альпійським селом з населенням 900 людей, розташоване недалеко від кордону зі Швейцарією.

"Це хороший привід підтримати рух проти расизму", - сказав мер.

Пропозиція Жюльє привласнити ім"я Обами крихітної площі, розташованої біля сільської церкви, була практично одноголосна підтримано членами місцевого муніципалітету, повідомляє РІА "Новости".

Правда, деякі жителі села все ж таки визнали рішення місцевих властей ризикованим: давати вулицям і площам імена покійних політичних діячів - справа безпрограшна, а ось живий політик може і не виправдати очікувань. І "що робити, якщо приємний Барак, опинившись біля влади, стане поганим хлопцем Обамою?".

"Ну що ж, якщо це станеться, ми просто знімемо табличку з його ім"ям", - заявив мер у відповідь на побоювання односельців-песимістів.

Зараз ви читаєте новину «У Французьких Альпах з"явилася площа Барака Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі