середа, 06 лютого 2008 16:18

У Франції знову страйкують таксисти

У Франції 6 лютого поновився страйк таксистів, які протестують проти планів уряду провести реформу з лібіралізациі цього сектору транспортних послуг, передає Associated Press.

За даними Національного центру дорожньої інформації (CNIR), в паризькому регіоні Іль-де-франс до 08:30 утворилися затори завдовжки 143 кілометри. Сильно ускладнений рух по кільцевій дорозі навколо Парижу.

Під"їзні дороги до Руану, пише Le Figaro, фактично заблоковані, на автотрасі A150 утворився затор в декілька десятків кілометрів. У Бресті близько 40 таксомоторів перекрили дорогу в аеропорт і шляхи, що ведуть до бензосховища.

Таксисти також блокували в"їзди до міст Ліон, Нант та Марсель, що також привело до виникнення багатокілометрових заторів. У регіоні Жиронда таксомотори перекрили шляхи до аеродрому Меріньяк.

В середині дня таксисти з регіонів Іль-де-Франс, Пікардії, Шампань-Арденни, Лотарингії, Бургундії мають намір зібратися в районі аеропортів Руассі, Шарль де Голль і Орлі, а потім рушити на Париж.

На площі Майо відбудеться мітинг, який планується завершити тільки о 18:00 за місцевим часом. Таксисти протестують проти так званого плану Атталі, який передбачає пожвавлення сектора за рахунок лібералізації і підвищення конкуренції.

Вони побоюються, що новий закон перетворить ринок послуг таксі в "справжні джунглі" і призведе до різкого падіння рівня доходів. За словами представників профспілки таксистів (FNAT), кожен водій втратить в рік до 5000 євро.

Зі свого боку прем"єр-міністр Франції Франсуа Фійон заявив, що в середу, 6 лютого, прийме представників профспілок таксистів в свій резиденції - Матіньонському палаці.

Фійон запропонував їм разом подумати над оздоровленням сектора послуг таксі, оскільки система, що "існує нині, не працює, так як повинна, принаймні, в деяких містах". Він підкреслив, що рекомендації, що містяться в плані Атталі, ще не є ні рішенням уряду, ні законопроектом, по якому голосуватимуть в парламенті, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Франції знову страйкують таксисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі