субота, 08 грудня 2007 14:59

У Франції знову починається страйк працівників транспорту

Профспілка працівників транспорту Франції заявила в суботу 8 грудня про намір провести новий 24-годинний загальнонаціональний страйк.

Як заявив представник профспілки CGT Паризького транспортного управління (RATP) - найбільшого об"єднання співробітників державної французької залізничної компанії SNCF, страйк почнеться в 19:00 за місцевим часом 12 грудня і закінчиться в 19:00 13 грудня. Співробітники паризького метрополітену, що також входять в профспілку CGT, мають намір провести страйк в середу, 12 грудня.

Раніше повідомлялося, що проведення чергового страйку залежить від результатів переговорів між властями Франції і керівництвом профспілки, назначених на 11 грудня. Проте в суботу представники CGT дали зрозуміти, що 24-годинний страйк 12-13 грудня відбудеться за будь-яких результатів зустрічі.

В середині листопаду 2007 року у Франції пройшов дев"ятиденний страйк транспортних службовців суспільного транспорту: машиністів потягів і метро, водіїв автобусів і трамваїв, який практично паралізувала країну.

Причиною страйку стало незадоволення працівників транспорту планами уряду провести пенсійну реформу, в результаті якої вони позбавлялися значної кількості пільг. Члени профспілок повернулися до роботи лише після того, як влада і керівництво підприємств дали згоду на проведення трибічних переговорів, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «У Франції знову починається страйк працівників транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі