середа, 10 жовтня 2007 10:37

У Франції затримані п"ятеро підозрюваних у пошкодженні картини Клода Моне

У Франції затримали п"ятеро чоловік, яких підозрюють у навмисному пошкодженні картини Клода Моне "Міст в Аржантеє". Наразі підозрювані вже допитані. Серед них є одна жінка. За попередніми даними, один із зловмисників мав відношення до музею і знав, як увійти до будівлі, повідомляє AFP із посиланням на міністра культури Франції Крістін Альбанель.

Раніше повідомлялося, що в неділю вночі декілька чоловік, очевидно п"яних, проникли в музей d"Orsay в Парижі, де зберігається найбільша колекція імпресіоністського живопису. На першому поверсі вандалам потрапила на очі картина Моне, в якій прямо посередині вони зробили дірку діаметром 10 сантиметрів. За попередніми даними, дірку зловмисники пробили кулаком.

Незважаючи на сигналізацію, що спрацювала, зловмисникам з місця злочину вдалося втекти, проте через три дні вони були затримані.

Подія змусила міністра культури Франції Крістін Альбанель виступити з ініціативою посилювання покарань за вандалізм і збільшення охорони музеїв. За її словами, "завжди велике нещастя, коли витвір мистецтва, який є нашим (французів) надбанням, який ми любимо і яким пишаємося, стає об"єктом вандалізму".

Акт вандалізму відбувся якраз тоді, коли в Парижі проходив щорічний так званий Нічний фестиваль, під час якого тисячі людей виходять на всю ніч на вулицю, щоб погуляти, послухати музику і розважитися.

Моне - видатний представник художників-імпресіоністів XIX століття. Його картини відрізняються багатою гаммою кольорів і майстерною передачею гри світла. Тепер його полотна вважаються безцінними.

На картині "Міст в Аржантеє" зображено берег річки Сени в сільській місцевості з кількома човнами в затоні.

Музей d"Orsay, який був відкритий в будівлі колишнього залізничного вокзалу в 1986 році, зберігає найповнішу колекцію живопису кінця XIX – початку XX століть.

У вівторок в суді почався розгляд аналогічної справи про вандалізм, здійснений в липні. Тоді жінка поцілувала картину американського художника Сая Туомблі, залишивши на полотні слід від помади, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Франції затримані п"ятеро підозрюваних у пошкодженні картини Клода Моне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі