понеділок, 14 січня 2008 12:32

У Франції заморожені рахунки Мінфіну та управління справами президента Росії

У Франції заморожені рахунки Мінфіну та управління справами президента Росії
У Франції за позовом швейцарської фірми Noga заморожені рахунки державних компаній у банку VTB-Bank Europe.

Зокрема, заморожені рахунки міністерства фінансів Росії, управління справами президента, яке займається зарубіжною власністю Російської Федерації, Рособоронекспорту, Центробанку, Мінпроменерго, корпорації ТВЕЛ та інформаційного агентства "РІА Новини".

На заморожених рахунках можуть знаходитися сотні мільйонів євро.

Адвокати компанії Noga стверджують, що Російська Федерація до цих пір не виплатила компанії заборгованість у розмірі 110 мільйонів доларів. Претензії Noga підтверджені рішеннями міжнародних арбітражних судів в Стокгольмі і Парижі.

У свою чергу, банк підтвердив, що рахунок паризького представництва агентства дійсно заблокований судовими приставами. "Інформуємо вас про те, що 2 січня 2008 року судові пристави офіційно повідомили нас про накладення арешту на ваше рухоме майно за позовом компанії Noga", - мовиться в листі з банку.

Ухвала судових приставів при Трибуналі Парижа винесена на основі рішення Стокгольмського Міжнародного суду за позовом фірми Noga від 1 лютого 1997 року.

Судовий розгляд між Noga і урядом Росії почався ще в початку 1990-х років. У 1991-1992 роках уряд Росії уклав з компанією декілька контрактів на суму близько 1,4 мільярдів доларів, по яких компанія зобов"язалася поставляти продукти харчування і добрива в обмін на нафтопродукти. З тих пір обидві сторони оспорюють виконання умов угоди супротивною стороною.

За умовами угод, Росія відповідала за виконання контрактів своїм майном. У 1993 році російський уряд розірвав договір, і Noga подала позов на стягнення з Росії довга у розмірі приблизно 68 мільйонів доларів.


Це рішення було здійснене судовими приставами за рішенням суду Вищої паризької інстанції. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає, повідомляє Газета.Ru.
Зараз ви читаєте новину «У Франції заморожені рахунки Мінфіну та управління справами президента Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі