пʼятниця, 16 березня 2007 13:01

У Франції виправдали медиків, які здійснили евтаназію

15 березня Французький суд засудив 35-річну лікарку Лоранс Трамуа, яка прописала смертельно хворій на раком пацієнтці отруту, до одного року ув"язнення умовно. Її "співучасницю", медсестру Шанталь Шанель суд виправдав.

Хоча підсудним загрожувало до 30 років ув"язнення, суд прийняв до уваги те, що родичі померлої встали на захист медиків.

Крім того, напередодні виголошення вироку в пресі з"явилася петиція на захист Трамуа і Шанель, яку підписали дві тисячі французьких лікарів. Після цього випадку в країні поновилися дебати з приводу легалізації евтаназії.


Позавчора ж іспанські лікарі відключили від апарату штучного дихання паралізовану 51-річну Інмакуладу Ечеваррію, яка протягом декількох місяців змагалася за право піти з життя. Смерть хворої констатували близько 21 години у середу.

Останні 20 років жінка провела в лікарняному ліжку. Хвора вимагла припинення процедур, що підтримували її життя, на підставі прийнятого в 2002 році закону, згідно з яким притомні пацієнти мають право відмовитися від лікування.

Відключення Ечеваррії від апарату штучного дихання було схвалене іспанською комісією з медичної етики, оскільки не було "активною евтаназією". Проте, дії лікарів викликали бурхливу полеміку в Іспанії, особливо серед консервативної партії і духівництва (за матеріалами REUTERS і Lenta.ru).

Зараз ви читаєте новину «У Франції виправдали медиків, які здійснили евтаназію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі