понеділок, 21 липня 2008 11:38

У Флоріді вибрали "кращого Хемінгуея" (ФОТО)

 
69-річний Том Гріззард, житель міста Лісбург, з восьмого разу виграв щорічний конкурс двійників Ернста Хемінгуея, що пройшов в місті Ки-Уест на однойменному острові біля побережжя Флоріди. Переможець сказав агентству AssociatedPress, що розділяє любов Хемінгуея до моря і людей.

До фіналу дійшли 25 учасників конкурсу двійників. У "довгому списку" претендентів в 2008 році побувало 141 людей. Фіналісти зібралися в барі SloppyJoe"s - закладі, який Хемінгуей часто відвідував в десятиліття, коли він жив на Ки-Уест (з кінця 1920-х по кінець 1930-х). За ці роки майбутній нобелівський лауреат написав такі знамениті речі, як "По кому дзвонить дзвін", "Недовге щастя Френсіса Макомбера", "Сніги Кіліманджаро", "Мати і не мати".

Літній фестиваль на Ки-Уест традиційно приурочений до дня народження Хемінгуея: в понеділок, 21 липня 2008 року йому б виповнилося 109 років. Окрім конкурсу двійників на фестивалі проходять змагання по лову марліней, літературні читання і конкурс розповідей, на якому головний приз присуджує внучка письменника Лоріан Хемінгуей, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Флоріді вибрали "кращого Хемінгуея" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі