середа, 28 березня 2007 09:30

У Філліпінах захоплено шкільний автобус з дітьми до 5 років. Терористом виявився їхній директор (ФОТО)

 
Троє озброєних людей сьогодні захопили в столиці Філіппін Манілі шкільний автобус. Злочинці на клаптику паперу написали, що у них в заручниках перебувають 32 учнів у віці від п"яти років і молодше, і двоє вчителів. Як стало відомо, автобус захопив голова центру дошкільної освіти, де і навчалися діти, що стали заручниками.

Директор сам забронював автобус для екскурсії та виїхав із центру разом з дітьми. З ним орієнтовно ще двоє чоловіків, озброєних гранатами, пістолетами й автоматом. Один із терористів подзвонив на місцеву радіостанцію і представився як Джун Дукат. Він вимагав безкоштовної освіти і безкоштовного проживання для 145 дітей з центру Musmos, розташованого в бідному районі міста Тондо. 32 заручники, що знаходяться в автобусі, належать до цих 145. Переговори з поліцією ведуться за допомогою записок, які прикладають до вікон автобуса.

За останньою інформацією, одного з дітей, що відчув себе погано, випустили з автобуса і відправили до лікарні.

Дукат вже одного разу брав в заручники двох католицьких священиків. Це відбулося в 1987 році, тоді він використовував фальшиві гранати. Священиків звільнили, а на Дуката завели кримінальну справу, яку не було завершено, з посиланням на AFP, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Філліпінах захоплено шкільний автобус з дітьми до 5 років. Терористом виявився їхній директор (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі