субота, 09 лютого 2008 16:09

У Евпаторії приготували сальтисон-рекордсмен

У Евпаторії (Крим) приготували рекорд України по виготовленню найбільшого сальтісона.

Кулінарний виріб у формі Кримського півострова представили в суботу. На нього нанесли назви найкрупніших міст Криму.

Більш ніж 100-кілограмовий сальтісон, прикрашений маринованими овочами, сягає двох метрів в довжину і метр завширшки. На його виготовлення знадобилося близько 225 кг добірного м"яса і м"ясопродуктів, 2 кг спецій.

Жителів, що спостерігали за встановленням рекорду, і гостей Евпаторії пригощали безкоштовно.

Досягнення фіксували офіційні представники національного проекту Книги рекордів України, що є акредитованим партнером Книги рекордів Гіннеса.

Представник національного проекту Ігор Підчибій заявив, що в світі такого сальтісона ще ніхто не робив. Підсумки основної перевірки рекорду будуть відомі через 2 тижні.

В усякому разі, в Україні подібного кулінарного рекорду ще не було. Схожі досягнення були зафіксовані у Вінницькій області (стейк з яловичини вагою 10 кілограмів 320 грамів, завдовжки 73 сантиметри і шириною 57 сантиметрів), а також в Житомирі, де підприємець Григорій Кварацхелія приготував 120-метровий шашлик.

Сальтісон, або як його ще називають, свинячий або кров"яний сальтисон, - страва італійської кухні. Його також знають і в Східній Європі. У кожної національності є свій рецепт виготовлення сальтісона, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «У Евпаторії приготували сальтисон-рекордсмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі