пʼятниця, 04 травня 2007 14:48

У Естонії зруйнували пам"ятники есесівцям

У місцевості Синімяе на північному сході Естонії вандали перекинули пам"ятник голландським військовослужбовцям з 20-ї естонської дивізії СС, повідомляє "Інтерфакс". Імовірно, при цьому використовувалася техніка, оскільки монумент досить масивний і важкий.

Раніше, в ніч на 28 квітня, комплекс у пам"ять військовослужбовців 20-ї дивізії СС вже був пошкоджений. Пам"ятники естонським і валлонським есесовцям було виламано і кинуто на землю. Тієї ж ночі вандали споганили Німецьке військове кладовище в районі Старий Ахтме, де поламали надгробні хрести.

З кінця квітня, коли в Естонії пройшла хвиля заворушень у зв"язку з перенесенням поховань радянських солдатів, різні пам"ятники, розташовані на території країни, неодноразово піддавалися нападам хуліганів.

Так, тієї ж ночі, з 27 на 28 квітня, як повідомляє DELFI, замазали фарбою обеліск, встановлений на братському кладовищі, де поховані радянські солдати, в місті Валга. Тоді ж осквернили пам"ятник естонському письменникові Антону-Хансону Таммсааре в Талліні: хулігани написали на ньому антиурядове гасло, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Естонії зруйнували пам"ятники есесівцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі