середа, 15 жовтня 2008 09:54

У ЄС задоволені виведенням російських військ з Грузії

Рада міністрів ЄС задоволена виведенням російських військ з Грузії. Про це мовиться у висновках Ради міністрів по загальних справах і зовнішніх відносинах ЄС, схвалених під час засідання в Люксембурзі 13-14 жовтня.

"Рада із задоволенням відзначає, що після розміщення місії європейських спостерігачів у складі 200 чоловік в рамках політики безпеки і оборони російські війська були виведені із зон, що граничать з Абхазією і Південною Осетією", - наголошується в документі.

Рада міністрів підтвердила бажання активно брати участь в переговорах з даного питання на рівні експертів, зокрема за участю Росії і Грузії, які повинні відбутися 15 жовтня в Женеві. Міністри країн - членів ЄС вважають, що в результаті цієї дискусії повинні бути знайдені шляхи вирішення ряду невирішених проблем, зокрема, питань забезпечення безпеки в регіоні, повернення переміщених осіб, включаючи Верхній Кодор і район Ахалгорі, повідомляє "УНІАН".

Також Рада міністрів ще раз підтвердила свою відданість збереженню територіальної цілісності Грузії.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС задоволені виведенням російських військ з Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі