понеділок, 28 липня 2008 13:52

У ЄС є села, де ніколи не було електрики та води (ФОТО)

Дев"ять пенсіонерів, які живуть в болгарському селі Горно-Осеново ніколи не чули про вуглекислий газ (один із видів парникових газів). У них також ніколи не було електрики. Жителі сіл просто на просто не можуть собі дозволити платити за неї.

За матеріалами Reuters, Фото Reuters

"Як я можу дозволити собі платити за світло та за воду, маючи пенсію $80", - говорить 83-річна мешканка Горно-Осеново Ілінка Янева. Проте новий план Брюсселя, згідно якому всі компанії повинні будуть платити за викиди вуглекислого газа в атмосферу, остаточно позбавить Горно-Осеново можливості отримувати електрику, оскільки ціна на неї відповідно виросте. Офіційна влада проте спростовує інформацію про відсутність електрики в болгарських селах.

Тим часом, уряди країн Східної Європи виступають проти цього брюссельського плану з метою захистити своїх жителів від подорожчання електрики.

Слід зазначити, що Болгарія, яка разом з Румунією вступила в ЄС 1 січня 2007 року, є однією з найбідніших країн Євросоюзу і ціни на електрику в цій країні впродовж десятиліть штучно зберігаються низькими.
Зараз ви читаєте новину «У ЄС є села, де ніколи не було електрики та води (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі