понеділок, 16 липня 2007 19:09

У ЄС готуються зрівняти злочини сталінського і нацистського режимів

Міністр юстиції Литви Пятрас Багушка задоволений тим, що в Європейському союзі позитивно сприйнята пропозиція литовської сторони на рівні Євросоюзу дати оцінку злочинам тоталітарних режимів.

Він нагадав також, що глава литовського уряду Гедимінас Кіркілас в червні на саміті ЄС "акцентував готовність Литви співробітничати з Єврокомісією і Словенією, яка в першому півріччі 2008 року головуватиме в ЄС, погоджуючи дії, щоб в першій половині наступного року відбулися європейські публічні обговорення злочинів, здійснених тоталітарними режимами".

Міністр юстиції Литви в середині червня провів ряд зустрічей з колегами з Латвії, Естонії, Польщі, Угорщини і Словенії і виклав пропозиції Вільнюса про публічне обговорення і оцінку на європейському рівні злочинів тоталітарних режимів.

Глава литовського уряду Кіркілас останнім часом неодноразово заявляв про намір Литви відстоювати в ЄС позицію щодо того, щоб сталінський режим колишнього СРСР був засуджений так само, як і нацизм, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС готуються зрівняти злочини сталінського і нацистського режимів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі