неділя, 25 жовтня 2009 16:45

У Єрусалимі спалахнули сутички між арабами і поліцією

У Єрусалимі спалахнули сутички між арабами і поліцією
Ізраїльська поліція заарештувала 12 осіб у ході припинення заворушень на Храмовій горі, організованих арабським населенням Єрусалиму.

Як наголошується в повідомленнях ізраїльських ЗМІ, арабська молодь почала закидати поліцейських, які забезпечують порядок на Храмовій горі, та іноземних туристів камінням і пляшками із запальною сумішшю.

У відповідь співробітники правоохоронних органів застосували світлошумові гранати для розгону учасників заворушень.

Невгаваючі сутички між мусульманами та іудеями знову виплеснулися на вулиці Східного Єрусалиму. Араби, що живуть у Вічному місті, незадоволені розкопками, які проводяться в районі Храмової гори, і присутністю поліції. Вони закликають захистити свої святині від тих, кого називають окупантами.

У свою чергу активісти ультраправих єврейських організацій заявляють про намір вийти на гору і влаштувати там масову молитву, щоб очистити це священне для обох релігій місце.

Раніше сутички демонстрантів з поліцією спалахували в Єрусалимі після заяви влади про те, що вони обмежать доступ відвідувачів на Храмову гору.

У ході ранкових заворушень, як повідомляється, потерпілих не було, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Єрусалимі спалахнули сутички між арабами і поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі