субота, 01 березня 2008 13:33

У Єгипті знайшли дев"ятирічного потенційного Ейнштейна

Дев"ятирічний хлопчик із столиці Єгипту Кіра Махмуд Уаїль, який демонструє унікальні для свого віку інтелектуальні здібності, отримав прізвисько "потенційний Ейнштейн". У трирічному віці він після одного прочитання запам"ятав таблицю множення а до теперішнього часу може проводити в думці обчислення з багатозначними цифрами.

Всього лише за три місяці вундеркінд прекрасно вивчив англійську мову і вже практично освоїв французьку і німецьку, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на єгипетську газету "Аль-Ахбар".

Проведене недавно тестування показало, що "диво-дитина" має коефіцієнт інтелекту в 151 пункт - цифра, що знаходиться вище за поріг геніальності. З подібним IQ Махмуд може вже зараз вступити в так зване "Суспільство потрійної дев"ятки" - міжнародну організацію, що приймає в члени тільки тих, чиї розумові здібності вищі, ніж у 99,9% людей, що живуть на Землі. Цей рівень відповідає відмітці IQ 142. За станом на минулий рік, в СПД полягає більше ніж 800 членів з майже 30 країн світу.

Один з приватних канадських університетів запропонував батькам Махмуда грант на безкоштовне навчання за умови переїзду на постійне місцепроживання до Канади і отримання громадянства цієї країни. Проте і сам хлопчик, і його батько з матерью відмовилися від пропозиції.

На цьому тижні Махмуда чекає аудієнція у міністра вищої освіти. За підсумками співбесіди буде ухвалено рішення про його зарахування в Каїрський університет, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті знайшли дев"ятирічного потенційного Ейнштейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі