неділя, 13 січня 2008 10:55

У Єгипті затримано 14 екстремістів, які планували удар по Ізраїлю

Спецслужби Єгипту затримали членів екстремістського угрупування, що планувало завдати ударів по Ізраїлю з єгипетської території. Угрупування складалося з 12 інженерів і двох офіцерів армії.

Для завдання ударів по ізраїльській території вони конструювали безпілотний літак, а також проводили саморобні ракети, схожі на ті, які використовують палестинських бойовиків в секторі Газу.

Лідер угрупування кілька разів виїжджав до Саудівської Аравії і Об"єднаних Арабських Еміратів, де, імовірно, зустрічався з афганцями, тісно пов"язаними з міжнародною терористичною мережею "Аль-Каїда".

Діяльність угрупування була усічена спецслужбами ще два місяці тому, проте перша інформація в ЗМІ про це з"явилася лише в минулу суботу.

Єгипетські власті поки не прокоментували це повідомлення. Єгипет і Ізраїль зв"язує мирний договір від 1979 року, повідомляє катарський супутниковий телеканал Al-Jazeera.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті затримано 14 екстремістів, які планували удар по Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі