четвер, 07 червня 2007 14:49

У Єгипті виявлено невідоме стародавнє місто (ФОТО)

За допомогою супутників ученими знайдено стародавнє місто віком 1,6 тисячі років, розташоване за 320 кілометри від Каїра. Знайдений посуд і монети дозволили стверджувати, що місто було крупним релігійним центом і мало торгівельні зв"язки з Грецією, Туреччиною і Лівією.

Нещодавно проведені розкопки підтвердили те, що вік стародавнього міста 1,6 тис. років, що розташовувалось за 320 км. на південь від Каїру. Вперше це місце було зафіксовано за допомогою супутників.

Відкриття було зроблене в рамках проекту по нанесенню на карту історичних місць Єгипту, перед тим, як вони будуть зруйновані або покриті сучасними спорудами.

"Це найбільше виявлене місто, - говорить керівник проекту Сара Парсак з університету Алабами в Бірмінгемі. - Знайдені монети і посуд дозволили стверджувати, що тут розташовувався крупний регіональний центр, що мав торгові зв"язки з Грецією, Туреччиною і Лівією".

В ході аналізу знімків було визначено місце розташування іншого великого міста, що відноситься до 600 р. до н.е., а також монастиря 400 р. н.е. Найстарішим спорудам, знайденим за допомогою супутника, близько 5 тис. років, повідомляє Federal Post.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті виявлено невідоме стародавнє місто (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі