пʼятниця, 29 серпня 2008 11:23

У джунглях Амазонки виявили загублені міста

Група дослідників з університету Флоріди виявила, що у видаленому районі амазонських джунглів у далекому минулому розташовувалися густозаселені міста і поселення.

Як відомо, існувала думка, що в амазонських джунглях ніхто не жив. Проте група дослідників під керівництвом професором Майком Хекенбергером виявила у віддалених районах Амазонки ознаки людського житла - а саме залишки поселень і навіть подібність дорожньої мережі.

Учені вважають, що люди, які проживали тут, займалися землеробством і розведенням риби. Ймовірно, ці общини були засновані ще до приходу в цей регіон європейців у 15 столітті. Але не дивлячись на це, дослідники відзначають високий рівень організації і планування поселень.

За словами учених, стародавні міста були обнесені високими стінами, частина з яких збереглися до наших днів. Що стосується доріг, то усередині кожного такого поселення вони були направлені з північного сходу на південний захід і відходили від центральної площі.

Дослідникам вдалося виявити також греблі і штучні водоймища, а також великі відкриті простори, що імовірно відводилися для землеробства.

За матеріалами: Кореспондент.net Україна.

Зараз ви читаєте новину «У джунглях Амазонки виявили загублені міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі