четвер, 13 березня 2008 13:48

У двох японок вилучили кілька центнерів ієн

У Японії заарештовано двох сестер, що зберігали багатомільйонний спадок готівкою в коробках, щоб уникнути сплати податків.

У ході серії обшуків японські податкові органи виявили і вилучили близько 6 мільярдів ієн готівкою (близько 58 мільйонів доларів).

Хацу Сімідзу і Йосіко Ісії отримали в спадок від свого батька, що займався нерухомістю і фінансами, близько 7,5 мільярдів ієн.

Після цього, за версією правоохоронних органів, сестри задекларували лише частину спадку, а інше розсували по коробках і заховали, тим самим уникнувши виплати 2,86 мільярда ієн у вигляді податків.

У цій справі в цілому працівники прокуратури провели 10 обшуків, зокрема в будинку Хацу Сімідзу.

"Ми конфіскували 50 картонних коробок", – заявив представник прокуратури. Податкові органи Японії вже заявили, що це наймасштабніша спроба ухилення від сплати податку на спадок в історії країни.

Якщо припустити, що сестри зберігали гроші в стодолларових банкнотах, то вага коробок з готівкою становила б близько 600 кілограмів.

Сама Хацу Сімідзу заперечує звинувачення, стверджуючи, що готівку вона заробила сама, а не отримала в спадок, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Зараз ви читаєте новину «У двох японок вилучили кілька центнерів ієн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі