вівторок, 15 липня 2008 19:17

У Дубаї за непристойну поведінку на пляжах затримано 79 чоловік

Поліція Дубаї провела операцію по припиненню непристойної поведінки на пляжах цього популярного курорту, передає агентство AssociatedPress. Рейд був зроблений у відповідь на скарги місцевих жителів на розбещеність західних туристів.

Переслідуванням піддалися нудисти, жінки, що засмагають топлесс, вуайеристи, дрібні злодюжки, а також винуватці інших правопорушень, які, за словами представника кримінальної поліції Дубаї, заважали іншим насолоджуватися відпочинком на пляжі.

Повідомляється, що безпосереднім приводом для початку облави стало затримання британської парочки, яка спокійнісінько займалася любов"ю на березі. Протягом двох тижнів було арештовано 79 чоловік.

Переодягнуті відпочиваючими поліцейські ходили по пляжах, виявляючи порушників, тоді як інші співробітники поліції стежили за дотриманням норм із спеціальних веж.

За словами представників місцевих властей, ті хто був затриманий вперше, як правило, обробляються попередженням.

Не дивлячись на те, що Дубаї вже вважається однією з найліберальніших держав Перської затоки, де вільно продається алкоголь і жінки можуть ходити по вулицях в шортах, а на пляжах - в бікіні, власті вирішили нагадати туристам, що емірат все ж таки є мусульманською країною, де панують традиційні консервативні цінності.

По місту розвішені численні плакати на арабській, англійській та інших мовах, що застерігають про неприпустимість засмагати без ліфчика або переодягатися на пляжі на очах у всіх.

При цьому представники муніципалітету відзначають, що дуже вільна поведінка європейців деколи створює незручності для них самих. У поліцію поступають не тільки скарги на жінок, які загоряють топлесс і порушують спокійний перебіг відпочинку на пляжі, але і від самих цих жінок, обурених, що на них безсоромно витріщаються натовпи незнайомих чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «У Дубаї за непристойну поведінку на пляжах затримано 79 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі