Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2013 21:06

У Дубаї побудували найвищий спіральний хмарочос зі зігнутими стінами

Найвищий в світі житловий будинок спіральної форми Infinity Tower з 90-градусним поворотом по осі відкрилося в престижному районі Дубая - "Дубай Марина".

Створення чергового архітектурного шедевра висотою 306 метрів обійшлося його власникам в мільярд дирхамів (близько 275 мільйонів доларів), повідомляють Вести.ru.

Повністю мебльована 73-поверхова будівля будувалася протягом семи років за проектом відомого архітектурного бюро Skidmore, Owings and Merrill SOM. Ця фірма вже проектувала в Дубаї найвищий будинок у світі - Burj Khalifa висотою 828 метрів.

Автор: Фото: ЕРА
 

Infinity Tower обійшов за всіма параметрами свого найближчого конкурента Turning Torso з шведського Мальме, висота якого - 190 метрів.

Фахівці визнають, що нова перлина дубайської архітектури - проект унікальний.

Однак поки незрозуміло, як майбутні мешканці будуть реагувати, коли опиняться всередині приміщень: стіни в апартаментах зігнуті і нахилені. Ціни на житло в унікальній будівлі коливаються від 2 мільйонів дирхамів за односпальну квартиру до 3,5 мільйона дирхамів (майже мільйон доларів) за двоспальні апартаменти.

Зараз ви читаєте новину «У Дубаї побудували найвищий спіральний хмарочос зі зігнутими стінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути