четвер, 30 жовтня 2008 14:28

У ДР Конго урядові війська влаштовують погроми

Масові безлади почалися в адміністративному центрі конголезької провінції Північне Ківу місті Гома. Спостерігачі ООН стверджують, що військовослужбовці армії Конго, які залишилися в місті, "вийшли з-під контролю", влаштовують перестрілки і займаються мародерством.

Після відновлення громадянської війни конголезькі повстанці оточили Гому, з міста втекли урядові війська і десятки тисяч мирних жителів. В ході безладів, в яких беруть участь зокрема солдати, які не встигли покинути Гому, загинули не менше 9 людей.

Самі повстанці оголосили про припинення вогню 29 жовтня. Противники влади Конго заявили, що не хочуть сіяти паніку серед мирного населення і перешкоджати миротворчим силам ООН. Відзначимо, що на екстреному засіданні Радбезу ООН, скликаному у зв"язку з відновленням громадянської війни в Конго, було прийнято заяву, в якій засуджувалися дії повстанців.

Протистояння урядових сил і повстанців на чолі з генералом Лораном Нкунда почалося в 1998 році. На початку 2008 року керівництву Конго вдалося укласти з бунтівниками чергову угоду про припинення вогню, проте 29 жовтня повстанці порушили досягнуту домовленість і перейшли в наступ, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «У ДР Конго урядові війська влаштовують погроми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі