пʼятниця, 11 квітня 2008 14:19

У Донецьку викрили злочинну організацію з відмивання грошей

Податкова міліція в Донецькій області викрила діяльність організованої злочинної групи, котра надавала підприємствам і організаціям регіону послуги з нелегальної конвертації грошових коштів.

За даними управління, організатором тіньової структури виявився 38-річний уродженець Донецька, який залучив в незаконну діяльність двох своїх знайомих.

Також повідомляється, що на постійній основі у шахраїв працювали бухгалтер, що обслуговувала рахунки центр конвертації, і водій-кур"єр, на якого були покладені функції зняття в банках готівки і її доставка клієнтам.

Крім цього було з"ясовано, що для відмивання "брудних" грошей було створено шість фіктивних фірм, рахунками яких і надходили нелегальні грошові потоки.

Окрім перекладу в "тінь" багатомільйонних сум і мінімізації податкових зобов"язань, клієнти могли скористатися ще кількома пропозиціями конвертаторів, зокрема легалізовувати устаткування, отримане злочинним шляхом; придбати підроблені документи митного контролю для здійснення "сумнівного" експорту, і незаконно розрахуватися готівкою з партнерами в Російській Федерації.

Повідомляється, що в офісах центру конвертації і за місцем проживання його організаторів оперативники податкової міліції провели 8 обшуків.

Під час обшуків було вилучено понад 300 тис грн готівкою, 13 печаток і штампи фіктивних підприємств і інші докази протиправної діяльності.

Наразі організатори центру конвертації затримані, і щодо них порушена кримінальна справа. Ведеться слідство, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку викрили злочинну організацію з відмивання грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі