субота, 04 жовтня 2008 19:29

У Донецьку проходить XV Міжнародний фестиваль "Зірки світового балету"

У Донецьку в академічному театрі ім. Анатолія Солов"яненка проходить XV Міжнародний фестиваль Зірки світового балету.

Фестиваль проходитиме з 3 по 11 жовтня і збере зірок світового балету з 9 країн світу.

Так, у програмі фестивалю - виступи росіян Ріната Аріфуліна, Анастасії Волочкової, Миколи Цисхарідзе, Світлани Захарової, Андрія Уварова, угорців Левенте Бажарі, Кристини Пазар та інших.

За словами беззмінного організатора Зірок світового балету, народного артиста України Вадима Писарєва, на фестиваль до Донецька цього року з"їхалися всі запрошені зірки, серед яких народні артисти СРСР Володимир Васильєв і Катерина Максимова.

У програмі нинішнього фестивалю – прем"єра балету Глазунова Раймонда, вечір одноактних балетів Шопена Сильфіда, балети Мінкуса Пахіта і Дон Кіхот. Також у Донецьку пройде вечір сучасної хореографії, два гала-концерти.

Одним із сюрпризів Зірок світового балету цього року стане виступ призерів танцювального Євробачення Лілії Подкопаєвої і Сергія Костецького.

На вчорашній прес-конференції перед відкриттям фестивалю російська балерина Волочкова сказала, що кожен приїзд до Донецька для неї - велика радість, і зазначила, що глядачі у Донецьку набагато "тепліші", ніж у Києві та Москві, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку проходить XV Міжнародний фестиваль "Зірки світового балету"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі