пʼятниця, 29 жовтня 2010 12:31

У Донецьку підприємці погрожували "регіоналам" новим Майданом (ФОТО)
16

Донецькі підприємці спалили Податковий кодекс і пригрозили новим Майданом.

29 жовтня більше півтори тисячі чоловік, які займаються малим і середнім бізнесом, зібралися перед "білим домом" у Донецьку, щоб висловити обурення змінами податкового законодавства.

До економічних гасел першої акції 21 жовтня, підприємці додали заклики не голосувати за ПР, комуністів і Партію Литвина, які підтримали проект нового Податкового кодексу.

"Нас хочуть відкинути на 15 років назад, коли я починала свій бізнес! Я звертаюся до бюджетників, пенсіонерів і студентів - якщо ви знову оберете тих, хто вже при владі, ми розоримося, і студенти не зможуть знайти робочі місця. Зараз саме ми, підприємці, даємо 200 тис. робочих місць країні! Ми - це майбутні безробітні! Подумайте, адже це ми, а не уряд, утримуємо своїх батьків пенсіонерів, оплачуємо вчителів своїм дітям, робимо ремонти в школах і лікарнях. Нас задушить новий податковий кодекс, і ми зникнемо як клас, якщо допустити прийняття таких антилюдських законів! " - сказала одна з учасників акції Аліса Біловодська.

Інший підприємець закликала політиків відмовитися від дорогих речей.

"Замість знищення підприємництва, нехай політики-олігархи поправлять економіку зниженням своїх витрат - відмовляться від "Бріоні", "Лексусів" і польотів за державний рахунок, а інакше ми зберемо в 10 разів більше людина і примусимо їх звернути на нас увагу!" - говорила Сторожук Ірина.

Мітингувальники пропонували влаштувати одноденний страйк на ринках і в магазинах, погрожували блокуванням автомагістралей і "підприємницьким майданом" в Києві, в день остаточного прийняття Податкового кодексу.

Gazeta.ua

ФОТО: Тетяна Заровна, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку підприємці погрожували "регіоналам" новим Майданом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі