четвер, 18 лютого 2010 08:47

У Донецьку доглядач кладовища заробляв на хабарах по 50 тисяч за місяць

У Донецьку доглядач кладовища заробляв на хабарах по 50 тисяч за місяць
У Донецьку наступного тижня почнеться суд над доглядачем одного з місцевих кладовищ, який на хабарах з родичів померлих заробив близько 50 тис. грн.

Наприкінці минулого року у однієї з мешканок Пролетарського району померла бабуся. Щоб її поховати, жінка звернулася до відділення КП "Спецкомбінат комунально-побутового обслуговування", який в Донецьку займається наданням ритуальних послуг. Всі роботи на кладовищі (вирити могилу, опустити в неї труну, закопати тощо) коштують близько 1300 грн. за офіційним прейскурантом. При цьому, пише видання, згідно із законом земля під поховання виділяється містом безкоштовно. Проте, прийшовши до доглядача кладовища, жінка була здивована вимогами цієї людини.

"На кожному кладовищі є прейскурант цін на всі види послуг, незважаючи на це він заявляє їй, що всі роботи коштуватимуть 2200 грн. Жінка записала цю розмову на диктофон і звернулася до міліції", - розповів старший слідчий прокуратури Донецька Роман Білоус.

Правоохоронці встановили на жінці мікрофон і дали помічені спеціальною фарбою гроші. Після цього доглядача кладовища взяли на місці злочину. Інші працівники кладовища підтвердили, що така поведінка доглядача далеко не рідкість.

"Він ще і м"явся, коли йому давали гроші, мовляв, великий же начальник. Ми узяли книгу обліку і подивилися, кого ховали нещодавно. Продзвонили родичам і виявилось, що з кожної сім"ї покійного доглядач брав понад необхідну суму ще від 300 до 900 грн. А за тиждень могли ховати від 5 до 30 людей", - відзначив донецький прокурор.

Ціни "понад те" хабарник встановлював, визначаючи на око, наскільки забезпечена до нього прийшла людина, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку доглядач кладовища заробляв на хабарах по 50 тисяч за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі