неділя, 18 листопада 2007 18:09

У Донецькій області оголосили три дні жалоби

У Донецькій області 19, 20 і 21 листопада оголошені днями жалоби за загиблими внаслідок аварії на шахті ім. Засядька . Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Володимир Логвиненко.

Це підтвердив журналістам і віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв. За його словами, державну жалобу буде оголошено, скоріше за все у вівторок, 20 листопада.

Клюєв також повідомив, що знайдено тіла ще 6 загиблих гірників, впізнані тіла 22 гірників. Таким чином, загиблими вважаються 39 осіб. Доля 61 шахтаря невідома.

Сьогодні вночі в Донецьку, на підприємстві "Шахта імені О.Ф.Засядька", на горизонті 1078 метрів при проведенні робіт стався вибух метано-повітряної суміші. Всього на момент аварії в шахті працювали 457 гірників.

Сім`ї загиблих одержать компенсацію по 100 тисяч гривень кожна.

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на своєму засіданні в Донецьку, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Донецькій області оголосили три дні жалоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі