четвер, 22 жовтня 2009 13:57

У Дніпропетровську заборонили продавати гриби

У Дніпропетровську заборонили продавати гриби

Дніпропетровська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зобов"язала міських голів та керівників РДА заборонити на всіх ринках торгівлю дикорослими грибами і грибами домашнього консервування.

Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Крім того, доручено організувати на ринках консультативні пункти для населення на базі ветбаклабораторії.

"Всі відповідні служби та органи влади, заклади освіти мають пожвавити роботу щодо попередження про небезпеку вживання в їжу дикорослих грибів, адже статистика про випадки отруєння невтішна", - відзначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Микола Андрущенко.

Як повідомив, лікар-епідеміолог відділу особливо небезпечних інфекцій обласної санепідстанції Віктор Ісаєв, на 20 жовтня в Дніпропетровській області є 57 випадків отруєння дикорослими грибами при цьому постраждало 97 і 17 осіб померло.

У той час як у 2008 році всього було зареєстровано 13 випадків отруєння і 1 летальний.

Із 97 постраждалих в цьому році - 33% збирали гриби в лісі, 35% - в лісосмузі, 10% - придбали на стихійних ринках, 8% - на території біля залізничних колій, 6% - в парках.

Враховуючи таку ситуацію, комісія звернулася до МВС щодо недопущення торгівлі дикорослими грибами на стихійних ринках, а також до обласного управління лісового та мисливського господарства, яке має протягом тижня встановити чи оновити на підходах до місць масового збирання грибів попереджувальні стенди про небезпеку збору грибів.

Як повідомлялось, у центральну районну лікарню Покровського району (Дніпропетровська обл.) в реанімаційний і терапевтичний відділ з отруєнням дикорослими грибами госпіталізували 13 осіб, їх них 11 - вихованці дитячого будинку сімейного типу.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську заборонили продавати гриби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі