вівторок, 25 вересня 2007 08:49

У дитячому садку отруїлася ціла група дітей

У макіївському дитячому саду отруїлася ціла група. Вночі в інфекційну лікарню поступила перша дитина з симптомами кишкового отруєння. До восьмої години ранку туди ж привезли його сімох однолітків. Як з"ясувалося, всі вони відвідували дитячий сад N127 Червоногвардійського району Макіївки. До вечора кількість хворих малюків досягла вже 20 людей.

- Вік дітей, які поступили до нас, - від 2 до 6 років, - розказала головлікар педіатричного об"єднання Макіївки Людмила Мальцева. - Їх стан оцінюється як середньої тяжкості, шістьом пацієнтам довелося поставити крапельниці.

Зараз 16 з потерпілих відправлені по домівках, а в інфекційному відділенні залишаються ще четверо. За словами Лариси Мальцевої, їх стан задовільний.

В. о. заступника головного державного санітарного лікаря Донецької області Михайло Кушнарьов стверджує, що ситуація повністю під контролем. За його словами, ймовірно, збудником хвороби стала дизентерійна бактерія Зонне. Джерело зараження поки невідоме.

Також з великою часткою вірогідності можна стверджувати, що причина НП - вживання дітьми продуктів харчування, виготовлених з порушенням гігієнічних норм, передає Комсомольська правда.

Зараз ви читаєте новину «У дитячому садку отруїлася ціла група дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі