вівторок, 01 квітня 2008 08:37

У дитячій передачі телеканалу ХАМАС "убили" Буша

У дитячій передачі телеканалу ХАМАС "убили" Буша
Автори дитячої телепередачі, що виходить в ефір на каналі "Аль-Акса", що спонсорується угрупуванням ХАМАС, "убили" президента Джорджа Буша, повідомляє в понеділок AP.

"Смерть Буша" була показана у випуску передачі, що вийшов в ефір в неділю. Лялька, що зображає палестинського хлопчика, - круглого сироту, у якого отець загинув в Іраку, мати - в Лівані, а братів і сестер убили ізраїльтяни в Газі, звинуватила Ляльку-Буша в смерті своїх родичів. "Я помщуся тобі мечем Ісламу", - заявляє "Бушу" лялька-дитина.

"Буш", зображений у військовій формі та з боксерськими рукавичками на руках, просить хлопчика пощадити його і пропонує провести переговори в Білому домі. Проте, коли вони прибувають до Вашингтона, з"ясовується, що Білий дім перетворився на мечеть і "нечистий Буш" не може увійти всередину. Побачивши це, переказує CBS сюжет дитячої передачі, палестинський хлопчик на смерть забиває президента США.

Джордж Буш - не єдиний всесвітньо відомий представник Америки, що став героєм програми для палестинських дітей. У 2007 році в ефірі "Аль-Акси" було показано декілька випусків дитячої передачі за участю двійника Мікі-Мауса. Лялька на ім"я Фарфур, практично не відрізняється від придуманого Уолтом Діснеєм персонажа, учила юних глядачів боротися з ворогами Ісламу - США та Ізраїлем. Мишеня зникло з ефіру лише після втручання міністра інформації Палестинської автономії Мустафи Баргуті, який заявив, що цей герой вчить дітей "невірному підходу до боротьби палестинців проти ізраїльської окупації", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У дитячій передачі телеканалу ХАМАС "убили" Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі