Ексклюзиви
субота, 16 червня 2007 13:40

У день народження "Артеку" дітей допустять до легендарного корабля

Міжнародний дитячий центр "Артек" (Велика Ялта, Крим) сьогодні відзначає 82-річчя.

"День народження улюбленого табору - одне з головних свят для "артеківців" усіх поколінь", - відзначають в прес-службі МДЦ "Артек".

Святковий день почнеться з привітань - у дитячі табори на урочисті церемонії до юних "артеківців" прийдуть ветерани, вожаті, які працювали тут в різні роки, а також "артеківці різних років".

На честь свята юні "артеківці" відвідають корабель управління "Славутич" ВМС України. "Легендарний корабель призначений для захисту дальніх морських комунікацій, навігації, рибальства, брав участь у міжнародних пошуково-рятувальних навчальних операціях НАТО, міжнародних навчаннях у Болгарії, Хорватії, Туреччині, США, Італії, Румунії, Ізраїлі.

Вперше в історії ВМС України корабель побував в портах Котор (Сербія і Чорногорія), Пірей, Салоніки (Греція), - повідомляють в "Артеку". - Він оснащений двома артилерійськими установками, двома спареними кулеметами, переносним зенітно-ракетним комплексом, двома станціями радіолокацій, двома гідроакустичними станціями, а також засобами радіозв"язку, які дозволяють підтримувати зв"язок з будь-якого місця Світового океану", передає "УНІАН".

Зараз ви читаєте новину «У день народження "Артеку" дітей допустять до легендарного корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути