вівторок, 13 листопада 2007 12:40

У Делі діє банда мавп: більше 20 потерпілих

Через декілька тижнів після трагічної загибелі віце-мера Делі в сутичці з дикими мавпами жителі індійської столиці знов потерпають від нашестя макак-резус. За минулі вихідні в східній частині міста в зіткненні з приматами одна жінка отримала серйозні поранення, два десятки людей вимушені було звернутися по першу медичну допомогу. На людей напала агресивна зграя з трьох-чотирьох особин, повідомив заступник глави міської поліції Джаспал Сингх. Мавпи з"явилися в бідному районі Шастри-парк увечері в суботу і кілька годин докучали жителям, багато хто з яких постраждали від укусів. А в центрі столиці одна мавпа вдерлася в будинок до Пріянке Ганді, дочки Соні Ганді, яка очолює індійську правлячу партію.

Власті намагаються виявити і нейтралізувати небезпечних макак. В той же час Сингх визнав, що поліція не вміє поводитися з мавпами, і впоратися з ними буде складно.

Популяція мавп у Делі складає від 10 до 20 тис., вони стали справжнім міським лихом. Тварини проникають до державних установ, у лікарні і навіть поліцейські дільниці, тероризують житлові квартали, куди приходять у пошуках їжі. Ситуація стала загрозливою після того, як в жовтні цього року віце-мер міста 52-річний Савідер Сингх Баджва випав з балкона другого поверху, відбиваючись від тварин, що напали на нього, повідомляє агентство AFP.

Зараз ви читаєте новину «У Делі діє банда мавп: більше 20 потерпілих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі