понеділок, 11 лютого 2008 12:24

У Цюріху вкрадені картини вартістю $91 млн

З цюріхського музею вкрадені полотна Сезанна, Дега, Ван Гога і Моне на суму більше 91 мільйона доларів (100 мільйонів швейцарських франків). Про крадіжку повідомляє FrancePresse з посиланням на представників поліції. Деталі злочину не повідомляються, але в середині дня в понеділок, 11 лютого, очікується спеціальна прес-конференція.

Агентство France Presse не назвало музей, в якому відбулося пограбування, і за однією з версій можна було припустити, що мова йде про KunsthausZurich, Цюріхську художню галерею. Цей музей має в своєму розпорядженні найбільшу в місті колекцію живопису імпресіоністів і постімпрессіоністів. Трохи пізніше з"явилося уточнення, що злочин відбувся у Восьмому районі Цюріха, де знаходиться відомий приватний музей EmilBuehrleFoundation, що також має в своєму розпорядженні значне зібрання імпресіоністів.

Пограбування було озброєним і відбулося увечері в неділю 10 лютого.

Повідомлення про пограбування в Цюріху прийшло через лічені дні після гучної крадіжки в Пфеффіконі, містечку, розташованому недалеко від Цюріха. З місцевого музею 7 лютого було викрадено два полотна Пабло Пікассо, що належать одному із зібрань Німеччини, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Цюріху вкрадені картини вартістю $91 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі