понеділок, 24 вересня 2007 13:17

У Чорному морі побудують штучний острів (ФОТО)

Знаменитий голландський архітектор Ерік ван Егераат збирається побудувати в акваторії Сочі тучний острів, чиї контури відтворюють контури кордонів Російської Федерації, повідомили в понеділок у бюро ван Егераата в Москві. 21 вересня на Шостому міжнародному інвестиційному форумі "Сочі-2007" Ерік ван Егераат представив архітектурний план проекту "Острів Федерацій". Свою назву острів отримав завдяки тому, що контури його берегової лінії відповідатимуть контурам кордонів Російської Федерації.

Планується, що острів, який створюватиметься з 2008 по 2013 рік, стане гігантською курортною зоною. Вона розташується в Хостінському районі, навпроти гори Малий Ахун, у 13 кілометрах від аеропорту "Адлер" і в 14 кілометрах від центрального сочинського вокзалу.

Його загальна площа складе 250 гектарів, з яких 700 тисяч квадратних метрів буде забудовано.

Проект, чия вартість оцінюється в 155 мільярдів рублів, планується здійснювати за рахунок позабюджетних коштів. Проте в ході інвестиційного форуму проект привернув до себе увагу високих державних осіб: так, про нього згадував в своєму виступі в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі РФ Герман Греф, за відомостями якого, втім, загальна вартість острова складає не 155, а 250 мільярдів рублів. Для здійснення проекту створено консорціум за участю російських і іноземних компаній.

Ерік ван Егераат – один з відомих у світі архітекторів. У Росії він прославився як автор проекту житлового комплексу "Російський Авангард" у Москві, який, щоправда, так і не був здійснений (2001-2004). Зараз ван Егераат зайнятий будівництвом торгово-розважального комплексу в Сургуті. Він також отримав перемогу в тендері на зведення комплексу Національної бібліотеки в Казані і планує будівництво кварталу "Глінки" в Адміралтейському районі Санкт-Петербурга.

Проектами насипних островів прославилися перш за все Об"єднані Арабські Емірати: так, поряд з Дубаї будується найбільший у світі штучний архіпелаг "Пальмові острови". Роботи були початі в 2001 році і завершаться протягом 10-15 років, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «У Чорному морі побудують штучний острів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі