неділя, 06 квітня 2008 10:57

У Чорногорії стартували президентські вибори

Вранці 6 квітня в Чорногорії почалися президентські вибори, перші з моменту виходу країни з союзу з Сербією влітку 2006 року.

Виборчі дільниці відкрилися в 8:00 за місцевим часом і працюватимуть до 21 години.

На пост президента претендують чотири кандидати: діючий президент, кандидат від Демократичної партії соціалістів Філіп Вуяновіч, лідер опозиційної партії "Сербський список" Андрія Мандіч, голова "Руху за зміни" Небойша Медоєвіч і голова Соціалістичної народної партії Срджан Міліч.

Найбільші шанси на перемогу, по прогнозах експертів, має Вуяновіч, який може перемогти вже в першому турі набравши більше 50 відсотків голосів виборців. Аутсайдером гонки вважається Міліч.

Всього на виборах зареєстровано близько 490 тисяч жителів Чорногорії, що мають право голосу. Поріг явки на голосуванні в країні не встановлений, тому вибори будуть визнані такими, що відбулися навіть при мінімальній активності населення.

Перші попередні результати виборів президента будуть відомі за годину після закриття виборчих ділянок в 22:00 за місцевим часом, а остаточні підсумки виборчком країни може оповістити вже у вівторок, 8 квітня, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Чорногорії стартували президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі