вівторок, 28 січня 2020 15:39

"У чому сенс правосуддя?" – відомі українці записали кліп на підтримку Ріфмастера

"У чому сенс правосуддя?" – відомі українці записали кліп на підтримку Ріфмастера
Відомі українці записали кліп на підтримку Андрія Riffmaster Антоненка. Фото: rbc.ua

Українські громадські діячі, журналісти, музиканти, актори та режисери створили відео на пісню "Сенс" від гурту Андрія Антоненка Riffmaster. В чому "Сенс" правосуддя, запитують творці кліпу.

Опублікували відео на сторінці Re:Evolution film у соцмережі Facebook.

"У відео на пісню "Сенс" від гурту Андрія Антоненка Riffmaster знялися... діячі, які усвідомлюють, що свобода кожного з нас сьогодні під загрозою і кожного з нас сьогодні можуть звинуватити у скоєнні злочину. Але всі ми хочемо жити у сильній правовій державі, де закон, право на захист і презумпція невинуватості є базовими цінностями. В епоху постправди правда повинна бути під захистом. У сучасних умовах приховати правду неможливо. Але захистити її складно, особливо коли зацікавлені в її приховуванні керують правосуддям. Захистити правду і покарати справжніх злочинців – це і є СЕНС!" - йдеться в дописі.

Кліп створено на студії Re:Evolution film. Режисер та оператор Олена Божко, монтаж: Віктор Придувалов, Олександр Кулак. Постпродакшн: mental dRive studio. Адміністрування: Соня Сотник.

У кліпі знялися: Віталій Кириченко, Сашко Положинський, Олег Собчук, Соня Сотник, Анастасія "Стасік" Шевченко, Віктор Придувалов, Ярослав Пілунський, Олександр "Фоззі" Сидоренко, Сергій Кузін, Женя Галич, Ахтем Сеітаблаєв, Борис Таршис, Катерина Степанкова, Володимир Балух, Євген Степаненко, Світлана Орліченко, Андрій Яценко (Diezel), Олександр Ярмола, Дмитро Шуров, Ашот Арушанов, Юрій "Юркеш" Юрченко, Юрій Макаров, Антон Слєпаков, Олена Божко, Євген Кібець, Римма Зюбіна, Сергій Танчинець, Олексій Зволинський, Олексій Курбаков (Льолік), Вікторія Ягич, Іван Леньо, Дмитро Сазонов, Леся Литвинова, Анатолій Вексклярський, Лариса Руснак,Олег "Фагот" Михайлюта, Сергій Мартинюк, Валерій Ананьєв, Олександр Гагаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: адвокати мають документи для виправдання Антоненка

"12 грудня 2019 року поліція затримала так званих "підозрюваних" у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це військовий медик Яна Дугарь, лікарка та волонтерка Юлія Кузьменко і музикант, учасник АТО на сході України й чинний сержант ССО ЗСУ Андрій Riffmaster Антоненко. Докази, які представили на скандальному брифінгу очільники поліції та слідчі, не переконали громадськість у причетності Андрія, Юлі та Яни до резонансного вбивства відомого журналіста. Під загрозою Презумпція невинуватості - засаднича стаття цивілізованого правосуддя. Сьогодні в Україні, європейській країні, порушуються основи європейської демократії. Сьогодні кожен громадянин України під загрозою. Сьогодні вбивцею можуть оголосити саме тебе", - наголошують у зверненні.

Як зазначають у команді проєкту, до сьогодні не надано жодного доказу причетності Андрія, Юлі та Яни до злочину проти Павла Шеремета. У суді оперують тільки ефемерними припущеннями, грубо порушено право людини на захист, а адвокати й досі не допущені до матеріалів справи.

13 грудня Печерський суд заарештував до 8 лютого 2020 року військовослужбовця і музиканта Андрія Антоненка. Суд також заарештував лікаря-хірурга Юлію Кузьменко. Перед цим суд обрав запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета військовій медсестрі Яні Дугарь у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці, до 8 лютого.

24 січня Яні Дугарь змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «"У чому сенс правосуддя?" – відомі українці записали кліп на підтримку Ріфмастера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі