понеділок, 18 серпня 2008 18:35

У Цхінвалі 1 вересня відкриються п"ять шкіл

У Цхінвалі 1 вересня відкриються п"ять загальноосвітніх установ, повідомила міністр утворення Південної Осетії Заміра Джіоєва.

За її словами, "люди, які виїхали зі зруйнованого міста, хочуть повернутися назад, тому було прийнято рішення відремонтувати п"ять загальноосвітніх установ - це школи 3, 6, 10, 11 і ліцей мистецтв - вже на початок навчального року". "А 1 жовтня або навіть раніше планується відкрити ще одну школу 2, - сказала вона. - Гроші на реконструкцію виділені з федерального бюджету в необхідному об"ємі".

Міністр з жалем зазначила, що "дітям буде, звичайно, не так просторо, як минулого року, але всім необхідним, включаючи підручники, вони будуть забезпечені".

Як розповіла міністр, "навчання проходитиме у дві зміни". Тим часом, за її словами, "поки невідомо, скільки дітей підуть в школи в Цхінвалі 1 вересня". "Частина дітей, чиї сім"ї не можуть поки повернутися в зруйновані будинки, почнуть навчальний рік в інших регіонах, зокрема, у Всеросійському молодіжному таборі "Орленок", де існує можливість не тільки цілий рік відпочивати, але й навчатися", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Цхінвалі 1 вересня відкриються п"ять шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі