середа, 12 листопада 2008 10:29

У чернівецьких дитсадках новий спалах кишкової інфекції

У Чернівцях близько 40 дітей, котрі відвідують дитячі садки, захворіли на кишкову інфекцію. Перші скарги від батьків почали надходити наприкінці минулого тижня.

24 дитини, в яких протікання хвороби медики кваліфікували як середньої важкості, перебувають у лікарнях.

Епідеміологи наразі не можуть сказати, чим спричинена інфекція. За їхніми словами, всіх дітей об"єднує тільки те, що вони відвідували садочки. Фахівці перевіряють постачальників продуктів, воду і персонал установ.

Поки немає остаточних аналізів, медики лише передбачають, що причиною хвороби могли стати фрукти і солодощі, якими пригощали малюків на "Святі осені". Це свято проводили у різних дитячих садках Чернівців.

Подібний спалах кишкової інфекції у Чернівцях вже був в середині вересня. Тоді захворіло 86 дошкільнят, а міська влада навіть закрила 3 дитсадки до встановлення причин спалаху. Під підозру епідеміологів потрапили м"ясопродукти - як наслідок, було розірвано угоду із постачальником. Прокуратура порушила за цим фактом кримінальну справу, проте остаточну причину спалаху інфекції серед малюків досі не назвали, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «У чернівецьких дитсадках новий спалах кишкової інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі