вівторок, 17 липня 2007 14:44

У Черновецького знайшли зловживань майже на мільярд

Тендерна палата заявляє про порушення Київською міською державною адміністрацією процедур державних закупівель на суму 960,3 млн. гривень у квітні-грудні 2006 і січні-червні 2007 року.

Про це журналістам повідомив голова правління Тендерної палати Володимир Лаба.

"(У Київміськадміністрації) існують проблеми фіктивних тендерів, проведення тендерів за завищеними цінами, монопольні змови учасників, проштовхування для перемоги в тому чи іншому тендері своїх фірм. Все це робиться з метою одержання "відкатів", хабарництва, переведення коштів платників податків міста в тіньові схеми", - заявив він.

За його словами, всі ці порушення при держзакупівлях, які здійснює міськадміністрація, є системними, повторюються щорічно й, незважаючи на всі вимоги Тендерної палати, адміністрація продовжує ігнорувати їх.

Як приклади порушень Лаба навів процедуру закупівлі в 2006 році комунальним підприємством "Київдорсервіс" евакуаторів.

Він зазначив, що тендерна документація була складена таким чином, що переможець був відомий заздалегідь, передають "Українські новини".
Зараз ви читаєте новину «У Черновецького знайшли зловживань майже на мільярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі