неділя, 09 грудня 2007 18:01

У Чернігові триває перший український фестиваль сучасного мистецтва "Територія душі"

У Чернігові триває перший український фестиваль сучасного мистецтва "Територія душі", у якому представлена творчість майже 50 художників з України та закордону.

Фестиваль відкрився 8 грудня у чернігівській галереї "Пласт-Арт".

Сьогодні учасницею та гостею арт-фестивалю стала українська співачка Анжеліка Рудницька. Вона представила свої 6 робіт, які сама характеризує як "вишиваний живопис".

Рудницька розповіла журналістам, що серед робіт є нові. "Ми подумали правильно показати нові роботи на фестивалі у Чернігові. Серед них – "Сонцестояння". Власне сонцестояння у природі наближається, але ви не побачите його таким, як вишила я", - сказала майстриня.

Вона зізналася, що привезти до Чернігова більше робіт не вдалося, бо у Києво-Печерській Лаврі триває виставка її творчості. "Я просто не могла позбавити киян можливості побачити мої твори", - повідомила Рудницька.

Співачка також пригадала історію свого захоплення вишивкою, що виникло під час тяжкої хвороби. "Я вважаю, Богом у кожну людину закладено чимало талантів. І вони виявляються у критичні моменти, якщо людина не впадає у депресію," – зазначила вона і додала, що хвороба відійшла, а роботи залишилися і "живуть своїм життям". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Чернігові триває перший український фестиваль сучасного мистецтва "Територія душі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі