пʼятниця, 28 вересня 2007 17:21

У Чернігівській області невідомі осквернили пам"ятник Героям Крут

Фундамент меморіального комплексу пам"яті героям Крут і центральну гранітну плиту із словами гімну України в Чернігівській області невідомі облили жовтою фарбою.

За словами одного з авторів проекту меморіального комплексу, заслуженого діяча мистецтв України Бориса Дідова, близько 4 годин ранку зловмисники залили жовтою фарбою фундамент самого меморіалу і центральну гранітну плиту із словами гімну України. На цоколі меморіалу білою фарбою було написано "Слава Росії".

Найсерйозніші збитки нанесло те, що вандали підпалили розлиту фарбу. Вогнем і вигорілою фарбою сильно пошкоджений білий мармур, який доведеться замінити. Близько 35 метрів чорної мостової теж пофарбували.

"Це один і той же почерк, як і в попередній раз, навіть така ж фарба. На місце злочину приїхали співробітники міліції. Може, хоч цього разу їм вдасться затримати вандалів", - виразив надію Б.Дідов.

Аналогічний випадок осквернення пам"ятника Героям Крут відбувся в травні 2007 року.

89 років тому під Крутами в Чернігівській області відбувся бій між загонами більшовиків і 300 київськими студентами, гімназистами і курсантами, що встали на захист Української Народної Республіки. Пізніше останки загиблих перезахоронювали на Аскольдовій могилі в Києві.

День пам"яті героїв Крут відзначають в Україні 29 січня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Чернігівській області невідомі осквернили пам"ятник Героям Крут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі