четвер, 27 березня 2008 14:46

У Черкасах відносно судді райсуду порушено ще одну кримінальну справу

За матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Черкаській області прокуратура додатково порушила кримінальну справу відносно екс-судді Придніпровського району Черкас П., звільненої торік Указом Президента України за порушення присяги судді. Про це повідомила Прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Як встановили працівники УБОЗ, суддя всупереч інтересам служби умисно склала неправдиві матеріали у 6 цивільних справ за позовами мешканців Черкас про встановлення права власності на престижні іномарки, ввезені в Україну з-за кордону.

Злочинні дії судді призвели до несплати обов"язкових митних платежів та не надходження до бюджету значних коштів.

Нагадаємо, кримінальну справу відносно судді П. було порушено наприкінці 2006 року. Як встановили оперативники УБОЗ, з 2003 по 2005 рік суддя своїми неправосудними рішеннями змусила УДАІ ГУМВС України в Києві та УДАІ УМВС України в Черкаській області зареєструвати майже 60 престижних іномарок. Через несплату відповідних митних платежів держбюджет недоотримав як мінімум півмільйона гривень.

Наприкінці лютого 2008 року прокуратура внесла подання про арешт звинуваченої екс-судді, утім Соснівський райсуд міста Черкас обрав мірою запобіжного заходу щодо колишньої колеги підписку про невиїзд.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах відносно судді райсуду порушено ще одну кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі