середа, 15 грудня 2010 17:29

У Черкасах чоловік задихнувся у власній машині через вихлопи

У Черкасах чоловік задихнувся у власній машині через вихлопи

14 грудня о 15 год у Черкасах в гаражі автокооперативу "Зірочка" Південно-Західного району знайшли тіло 27-річного Олександра. Хлопець був у машині, поряд біля нього знаходилася ще жива 16-річна Олеся.

Як розповів Gazeta.ua Олег Ткаченко з головного управління МНС у Черкаській області, гараж розташований на вулиці Оборонній. Молодих людей там виявили випадково.

"Обоє отруїлися автомобільними вихлопними газами. Дівчину в непритомному стані доставили у реанімацію Черкаської обласної лікарні. За однією з версій пара вирішила усамітнитися в гаражі. Щоб погрітися вони завели машину", - зазначив він.

За словами Ткаченка, лікарі стан постраждалої оцінюють як стабільно тяжкий.

"Адже вихлопні гази автомобіля містять дуже велику кількість окису вуглецю. Він надходить у кров людини у 200 разів швидше, ніж кисень. У декілька разів легший. Через це активніше вступає в зв'язок з гемоглобіном, переводячи його в хімічний комплекс - карбоксигемоглобін. Тобто, гемоглобін в результаті цього втрачає здатність переносити кисень до тканин. Особливо страждають мозок, легені і серце. Подібні порушення життєдіяльності виникають і при отруєнні природним газом", - зауважив МНСник.

За півроку це перший подібний випадок у Черкасах. У березні в місті Ватутіне Звенигородського району знайшли в гаражі у машині тіло чоловіка, який теж задихнувся від вихлопних газів.

 

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах чоловік задихнувся у власній машині через вихлопи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі