четвер, 29 листопада 2007 08:32

У центрі столиці Філіппін озброєні люди захопили фешенебельний готель

Озброєні люди захопили фешенебельний готель e центрі столиці Філіппін Маніли. Як повідомляє AFP, група військових, звинувачених у спробі державного перевороту в 2003 році, вирвавшися з будівлі суду, вдерлась до будівлі Peninsula Hotel. Вони намагаються переконати мешканців готелю, що вони не заручники, а президента Арройо – що їй треба у відставку. За даними агентства, в захопленні брало участь близько 30 вояків, які в стрімкому марш-кидку заблокували рух у фінансовому районі Макаті, а потім увірвалися в фойє готелю. Поліція зупинити їх не намагалася.

Заворушники закликали президента Арройо до відставки: "Ми приєднуємося до нашого народу в заклику змінити керівництво (країни)", – заявив бригадний генерал армії Даніло Лім. Його також судять за спробу перевороту (іншого), а в суді він був присутній як свідок. "Ми продовжимо боротьбу, що б не трапилося", – заявив він.

Незабаром після захоплення будівлю готелю оточили урядові війська за підтримки важких озброєнь. Повсталі забарикадувалися всередині. Серед них - близько десятка підсудних, а також їхні прихильників, що приєдналися до них на вулиці.

Вони обіцяють провести прес-конференцію пізніше.

У 2003 році група армійських генералів зробила спробу повалення Арройо, проте вона захлинулася за день, коли стало ясно, що ренегатам не вдалося заручитися підтримкою всієї армії. Демократичні вибори пройшли на Філіппінах у 1986 році, відтоді режим намагалися повалити мінімум сім разів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У центрі столиці Філіппін озброєні люди захопили фешенебельний готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі