неділя, 24 квітня 2016 04:33

У центрі Черкас відкрили пам'ятник "Борцям за волю України"

У центрі Черкас відкрили пам'ятник "Борцям за волю України"
news.ugcc.ua

У центрі Черкас урочисто відкрили пам'ятник "Борцям за волю України".

Відкриття пам'ятника відбулося в рамках вшанування Героїв Холодного Яру, передає "УНІАН".

На відкриття пам'ятника зібралися понад 5 тисяч осіб: громадські активісти, військові і бійці добровольчих батальйонів.

Повідомляється, що монумент освятили митрополит Черкаський і Чигиринський УПЦ Київського патріархату Іоанн та священики Української греко-католицької церкви.

Право відкрити пам'ятник надали трьом учасникам АТО: заступнику командира взводу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Антону Голоскову, старшому розвіднику третього полку спецпризначення Олександру Могилявскому та головному сержанту 95-ї аеромобільної бригади Олексію Коліснику.

Як зазначається, пам'ятник встановлено на перехресті вулиць Хрещатик і Святотроїцької, на Свято-Троїцької алеї, яка пролягає від бульвару Шевченка до Пагорба Слави. Монумент має вигляд конусоподібного гранітного обеліска висотою 15 метрів. На обеліску розміщений кований дубово-калиновий вінок з написом: "Борцям за волю України". Біля підніжжя – 8 пам'ятних брил, на яких викарбувані дати різних періодів боротьби українців за незалежність. Зокрема, воїнам за свободу України ХХІ століття, воїнам ОУН-УПА, Героям Холодного Яру, Героям Небесної Сотні, Гайдамаччини та іншим. На вершині обеліска встановлена двометрова бронзова скульптура архистратига Михаїла. Спроектували пам'ятник черкаський архітектор Юрій Калашник і відомий український скульптор Микола Білик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький скульптор відмовився від гонорару за пам'ятник сміхотворцю Степану Руданському

Під час церемонії відкриття керівники області нагородили воїнів АТО почесним знаком "Холодний Яр" за особисту мужність і вірність військовій присязі.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Черкас відкрили пам'ятник "Борцям за волю України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі