понеділок, 24 березня 2008 13:58

У Чехії планують легалізовувати проституцію

Відповідний законопроект незабаром буде готовий до внесення на затвердження парламенту республіки. Відповідно до цього документа повії отримають право на своє ремесло, як і інші підприємці.

Ліцензії на даний вид бізнесу повинні видавати муніципалітети. Надавати сексуальні послуги за гроші стане можливим лише в публічних будинках. Співробітниці цих закладів отримають реєстраційні документи, платитимуть податки і обов"язково повинні проходити щомісячний медичний огляд, що значно зменшить ризик розповсюдження небезпечних хвороб. Займатися найдавнішим ремеслом стане можливо тільки з 18 років. Дівчата по виклику користуватимуться нормальними соціальними благами, наприклад правом на пенсійне забезпечення. У Чехії, згідно даних, проституція є постійним ремеслом для 13 тисяч жінок і чоловіків.

Експерти вважають, що цей законопроект стане природним розширенням законодавчої бази демократичної держави.

Документ розробляє мерія Праги. Його ініціатором став віце-мер Рудольф Блажек. Над законопроектом працюють представники місцевої влади з різних регіонів республіки, поліції і неурядових організацій, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії планують легалізовувати проституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі